AKAF ekibinden projeyi zamanından önce teslim ettikleri için çok memnunum başka projelerde iş birliğine devam edeceğim inşallah
![](https://akafweb.com/wp-content/uploads/2021/05/zoodtaxi2.jpg)
Telefon taksileri ve online taksiler, dünyadaki en yaygın taksi hizmetlerinden biridir. Ancak Afganistan, savaş ve şiddet nedeniyle kullanım dışı bırakıldı ve şimdi, son on buçuk yılda girişimcilik ve kentsel hizmetlerin geliştirilmesi için ellerine bir fırsat geçti.
Ancak güvenlik zafiyetleri, yollar ve ara sokaklar için net adreslerin olmayışı veya konutların sayısının azlığı ayrıca vatandaşların çoğunluğu arasında internet uygulamalarının kullanılmaması bu yeni hizmet fikrini hayale dönüştürmüş.
Afganistan’da standart bir ulaşımın olmaması durumunda, yeni başlatılan bu sistem, düzenli bir şehirlerarası ulaşım oluşturabilir.
Online taksi hizmeti şirketi Zood başkanı, 2016’dan beri bu proje üzerinde çalıştığımızı ve resmi olarak 1997’de Hamal ayında faaliyete başladığını ve şimdi Kabol şehrinin çoğu bölümünün bizim tarafından kapsandığını söylüyor. 200 taksiden daha fazlası şu anda aktif ve 7.000’den fazla kişi uygulamamızı kullanıyor ve yakın gelecekte Afganistan’ın diğer illerinde bu sistemi etkinleştirmeyi planlıyoruz.
İlk olarak iki uygulama ile başladık; Biri sürücüler için, diğeri müşteriler için. Bu uygulamayı kullanan sürücüler, Kabol’ un herhangi bir yerinde, istedikleri zaman çalışabilirler. Ayrıca şehirde seyahat etmek isteyenler de bu uygulama üzerinden taksilere kolayca ulaşabilirler.
Uygulama Özellikleri
Mobil uygulaması
Modüler ve özel AKAF taksi bulma uygulamasının eklenen özelliklerinin listesi
Dinamik ve otomatik fiyat tahmin sistemi
Sürücü komisyon sistemi
İndirim kupon sistemi
Taksi sipariş sistemi
Operatör tarafından taksi sipariş sistemi
Telefonla seyahat emri kayıt sistemi
Temsil tanımlama sistemi
Sürücü belgelerini yönetin
Yolcu yönetimi
Sürücü yönetimi
Hizmet yönetimi
Yazılımımızın çekirdeği Node.js ile geliştirilmektedir ve bu bölümün en önemli noktası GraphQL mimarisi ile geliştirilmiş olmasıdır.
GraphQL, API’ ler için bir sorgu dilidir ve API’ ler için bir mimari olarak kabul edilir. GraphQL, ilk olarak mobil uygulamaların dahili kusurlarını gidermek için Facebook ortamında geliştirildi ve o zamandan beri özellikle sosyal medyada kullanılıyor. Son olarak, geliştirici topluluğuna 2015 yılında açık kaynak olarak tanıtıldı ve bugün API için yeni bir mimari haline geldi.
Dünyanın en iyilerinden biri olan PostgreSQL veri tabanını kullanıyoruz.
Bu yazılımın Android ve IOS sürümleri yerel olarak GraphQL mimarisi ile kodlanmıştır ve yolcu ve sürücü sürümleri ayrıdır. Yönetim portalı sürümü ve web uygulaması sürümü (PWA), React.js ve GraphQL mimarisi ile geliştirilmiştir.
Sistem entegrasyonu
back end
front end
AKAF ekibinden projeyi zamanından önce teslim ettikleri için çok memnunum başka projelerde iş birliğine devam edeceğim inşallah
Siteniz çok güzel özellikle makalereniniz detaylı bilgiler içerdiği için bayağı yardımcı oldu.
Tüm isteklerim sabırla dinlendi ve verdikleri öneriler ile daha iyi karar vermeme yardımcı oldular.
Uygulama tasarımımı AKAF şirketine bıraktım ve hemen gelir elde etmeye başladım
Teşekkürler
Heroku