İş Süreç Yönetimi Yazılımı (BPM) bir etkinliğin hangi süreçlerden geçtiğini, nasıl yönetileceğini en uygun duruma getirerek kurumların performansını artıran bir yönetim sistemidir. BPM Yazılımı ‘da bulut, yapay zeka ve büyük veri analizi gibi özelliklerin etkilenmesiyle iBPMS kavramı meydana gelmiştir. iBPMS, süreçlerin daha otomatik, hızlı ve iyi düzenlenmesini sağlar. Manuel olarak ilerleyen tüm işlerde size yardımcı olmaktadır. Örneğin ödeme anımsatıcıları, performans izleme ve belge yönetimi bunlardan birkaçıdır.
BPM Yazılımı Nasıl İşler ve İşletmemize Nasıl Yardımcı Olur?
İş Süreç Yönetim Yazılımı (BPM) süreci öncelikle otomatikleştirmek istediğiniz sürecinizi tanımlama ve tasarlama ile birlikte başlamaktadır. Ardından süreci mantığı ve adımlarının modellenerek, çeşitli iş senaryolarının test edilmesiyle devam etmektedir. Otomasyonunuzu otomatikleştirilen BPM tasarım araçlarınız ile oluşturun. Son aşamada otomasyonunuzu kime ne şekilde verileceğine karar vererek doğal ortam şartlarında çalışma şeklini gözlemleyebilirsiniz.
Tüm bu süreçlerin oluşturulması işletmenizde size hız kazandırmakta ve bu durumda sürecin daha verimli olmasını sağlamaktadır. BPM Yazılımı hız, verimlilik sağladığı gibi değişme konusunda size rahatlık sağlamaktadır. Ayrıca daha fazla müşteri etkileşimi ve destek konusunda yardımcı olmaktadır. AKAF Özel BPMS Yazılımı ‘nı kontrol edebilir ve fikir alabilirsiniz.
BPM Avantajları
BPM Yazılımı otomasyonu oluşturmayı kolaylaştırdığı gibi sürecin otomatikleşmesini sağlamaktadır. BPM yazılımı’nın birden fazla avantajı bulunmaktadır. Bunların bazıları şu şekildedir; çeviklik, yüksek verimlilik, uyumluluk, işbirliği, daha fazla müşteri etkileşimi ve desteğidir.
Çeviklik;
BPM yazılımı, şirketlerin iş süreçlerini belgelemelerine, standartlaştırmalarına ve otomatikleştirmelerine olanak tanıyarak yeni süreçlerin kurum genelinde hızlı ve tutarlı şekilde kullanıma sunulmasıyla değişimi hızlandırmayı ve değişime uyum sağlamayı kolaylaştırmaktadır.
Yüksek Verimlilik; BPM Yazılımını uygulamak, şirket genelinde çalışanların, tekrar edilen manuel süreçlerde daha az zaman harcaması anlamına gelir. Böylece, işleri daha hızlı yapmaya odaklanmalarını sağlar. Bu da çalışan verimliliğini artırır.
Uyumluluk; Kurumlar, iş süreçleri içinde kural koymak için BPM Yazılımını kullanarak mevcut hale uyduklarından emin olabilir ve yasal olarak gerçekleştirilen değişikliklere minimum kesintiyle uyum sağlayabilir.
İşbirliği;
BPM, kullanıcıların görevleri ve atamaları otomatik olarak yönlendirmesine imkân tanır ve yeni veya güncelleştirilmiş süreçlerin gerçek zamanlı olarak benimsenmesini sağlar. BPM sayesinde, herkes daima uyum ve verim içinde çalışabilir.
Daha iyi müşteri etkileşimi ve desteği;
BPM iş süreçlerinin tutarlı bir şekilde uygulanmasını sağladığından, şirketler müşteri geri dönüşlerinin önemli yönlerini oluşturabilir, uygulayabilir ve izleyebilir. Müşteriler ve şirketler daha fazla kişiselleştirme, tekdüzen tetiklenen yanıtlar yönetiminden yararlanır.
BPM Yazılımı Çözüm Tercihi
Tercihinize yönelik olarak aşağıdaki sorulara cevap verebileceğinizden emin olun;
İş Süreç Seçimi
BPM de günlük rutin görevi otomatikleştirmeye yönelik bir çözüme mi, yoksa bütçe yönetimi gibi karmaşık uzun süreli süreçlerin otomasyonunu destekleyen bir çözüme mi ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
Çözümünüzü Kimler Kullanacak?
Seçtiğiniz İş Süreç Yönetimi Yazılımı (BPM) çözümü şirketteki herkesin kullanımına uygun şekilde yapılandırılmalıdır. Günümüzün en iyi az kod gerektiren BPM çözümleri, kurum genelinde benimsemeyi kolaylaştıran robotik süreç otomasyonu (RPA) özelliklerine sahiptir.
BPM Yazılımı Dağıtımı
Bu noktada vermeniz gereken önemli kararlardan biri, dağıtacağınız BPM çözümünün bulut tabanlı mı, yoksa şirket içi mi olacağıdır.
Hizmet olarak bulut yazılımı (SaaS) şeklinde sunulan BPM platformunun temel avantajlarından bazıları, uygulama ilk andan itibaren çalışır durumda olduğundan, basitleştirilmiş kullanım sunma; altyapınızı değil, aboneliğinizi büyütmenizi sağlayan ölçeklenebilirlik ve öngörülebilir kullandıkça öde türünde maliyettir.
Şirket içi BPM platformlarının avantajları büyük ölçüde denetim (altyapınızda bulunduğu için) ve güvenliktir (verileriniz sistemleriniz içinde kalır ve açıklıklar kısıtlıdır).
Çözümünüzü Kimler Destekleyecek?
Şirket içi bir BPM yazılımı çözümünün uygulanması ve kullanılması için BT altyapısı ve personeline ciddi bir yatırım yapılması gerekir. Az kod gerektiren bir SaaS ,BPM platformu kullanıldığında ise BT talepleri önemli ölçüde daha düşük olur.
BPM Yazılımı İçin Ne Kadar Bütçe Gereklidir?
İş Süreç Yönetimi Yazılımı (BPM) maliyeti her zaman önemli olsa da bu noktada beklediğiniz yatırım getirisini düşünün. Kullanılan araç ne kadar yetenekli ve işlevsel olursa kurumunuza o kadar fazla değer katacaktır.
Projelerimizi inceleyerek İş Süreç Yönetimi Yazılımı ve diğer projelerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.